Trecking till Phraya Nakhon Cave

Idag blir det mycket bilder. Våra grannar Lisa & Sammi hade planerat ett äventyr för oss. Mr Pop hämtade oss kl 9,00 för en bilfärd söderut till Phraya Nakhon Cave.

Karta var Phraya Nakhon Cave ligger i förhållande till Hua Hin

När vi väl var framme efter 45 minuters bilfärd så kom vi till en stor parkeringsplats med inga bilar. Med Mr Pop’s bil var det 5 bilar på en parkeringsplats som rymde 500 bilar. Snacka om lågsäsong…

Vi var tvungna att betala avgiften för att besöka nationalparken a’ 200 baht per person (jag ångrar att jag inte försökte med mitt Thailändska körkort) . Sen var det long-tail boat (äntligen) som gick på 100 bath per person, för att åka runt udden för att komma till stranden närmast grottan.

Man fick gå en bra bit ut för att komma till Long-tail båten

Efter ca 10 minuter så var vi framme & det var en paradisstrand. Men bada?, vakten sa att man nog inte borde göra det för maneterna…

Paradiset eller ?
Glada i hågen hoppar vi av båten och är på väg mot grottan

Vakten undrade om vi ville ha en guide för 300 baht, men vi tackade nej & det var tur det, för guiden hade nog blivit tokiga på oss. För att komma till grottan så var man tvungen att gå 430 meter, varav en stor del var rakt upp på en stenig stig. För er som känner till ”mördarbacken” i Tjuvahålan, så var det samma stigning*5 i 32 graders värme. Det var andnöd, pauser klagomål över värmen & svettningen och den dåliga stigen hela tiden, innan vi äntligen kom till första utsiktsplatsen.

Utsikten efter att ha gått 350 meter rakt upp…..

Sen var det dags för den sista biten efter att ha bytt ut kläderna till badkläder, Jag såg ut som jag hade duschat, svetten bara lackade….

Äntligen första indikationen på att vi var framme
Första delen av grottan
Äntligen templet

Var det egentligen någon jobbig väg att gå? Ni får avgöra själva men att gå tillbaka 430 meter varav det mesta nedåt kräver oxå sin man / kvinna.

Helena sist men i alla fall levande på väg ned till stranden.

När vi väl kom ned trotsade vi vaktens varningar och sköljde av oss i havet som var typ 34 grader varmt…. Vi tog båten tillbaka (som alla andra gjorde som hade gått till stranden utan att ta båten, men nu var helt slut)

På vägen upp hade vi träffat några trevliga flickor från Österrike som kunde svenska. De berättade att de bodde på Dolphin beach. Mr Pop var snäll nog att visa oss Dolphin Beach. Det är nog inte helt otroligt att vi åker dit.

Vi ville äta äta lite & Lisa Sammi föreslog X-IT som är svensk restaurang på Soi 94. Helena åt isterband med stuvad potatis & jag åt köttbullar med potatismos och rårörda lingon. Svenska matlagning i världsklass.

En kommentar till “Trecking till Phraya Nakhon Cave”

  1. Den där grottan har jag också varit i. En av medresenärerna sjöng Amazing Grace, ni kan tänka er hur magiskt det var:)

Kommentarer inaktiverade.