Rördragning och vattenskador

Jag har sett att många hittar till min blogg i just för att de har sökt i detta ämne. Så en liten uppdatering över hur det går i vårt gamla vattenskadade hus kan vara på sin plats. Jag smög in i morse för att se vad reparatörerna har gjort. För er som inte kommer ihåg så hade vi ett läckage under huset. Huset står på en torpargrund på en gammal sjöbotten.

Längst upp till höger vid toa avloppet var läckan.

I huset hade de tagit bort toastolen och lite kakel, samt vid avloppet i duschen. Döm om min förvåning när jag kände på ”golvet” vid duschen, det var sand, inte cement som låg mellan plattorna och golvbotten (cement). Man förvånas inte över något här i Thailand.

Toastolen och vattnet till den (troligen ett läckage där)
Närbild på toaavloppet, bristfälligt pluggat (vad är det för fel med plastpåsar ?) Observera de ”kraftiga” armeringsjärnen.
Vid duschen, här var det grus som gällde som underlag med avloppet i mitten. Observera den kluriga rördragningen med 5 90 graders rör, skulle man klara sig med ett  ?

Är det någon som ser vad som saknas i bilderna ?

Egentligen borde jag gå ned till grannbyn som de håller på att bygga och visa den otroliga byggnadstekniken man använder sig av i Thailand. Jag är glad att vi har rejäla balkar som håller upp taket, i grannbyn är de 4 tunna armeringsjärn med lite cement runt om som gäller. På det en massa järnbalkar som blir ett tak. Allt detta med en torpargrund på gammal sjöbotten. Pålning är nog bara dyrt och onödigt.

Kommentera gärna om ni vill se lite foton från grannbyn under uppförande.

  • Anders

En kommentar till “Rördragning och vattenskador”

Kommentarer inaktiverade.