Sista dagen på stranden för den här resan

Idag är den sista dagen i Mirissa, ett paradis där man chillar och tittar på valar, surfare och vågorna.

Vi gick upp 5.30 i onsdags, för då stod valsafari på programmet. Vi åkte tuc-tuc till hamnen, anmälde oss och betalade till Raja and the wales. Sen svalde vi var sitt sjösjukepiller och klev vi ombord på båten. Båten var halvfull när den kastade loss ganska omgående efter att vi hade satt oss.

Vi lämnar hamnen

Vi blev serverade lite frukost och sen körde båten ut i indiska oceanen. Efter en timme så stannade båten och nån ropade ”val kl 2”. Alla rusade till styrbord sida och båten lutande misstänkt mycket åt styrbord och så spanades det efter valen som utkiken hade sett.

Alla springer till styrbord
Så här såg den andra båten som skuggade oss ut när det var val kl 2.

Att spana efter val kräver sin man, dels ser man de knappt för de visar bara upp en liten del av ryggen, sprutar ut lite vatten och sen dyker de rackarna i mellan 5 – 10 minuter för att poppa upp på ett helt nytt ställe i oceanen, varvid alla på båten ropar ”Wales”. Det gäller att var snabb med kameran innan de dyker igen. Efter ha sett 2 valar och lite delfiner så kom vi tillbaka efter 6 timmar på sjön. Sen blev det vila och en middag på stranden.

Jag lyckas fånga den på bild

Igår torsdag, jobbade jag på hotellet, Elin och Helena drog till en surfstrand där Elin tog en lektion hur man surfar. Efter 5 försöket så kunde hon stå på brädan en liten stund och mot slutet klarade hon av att svänga. Jag mötte upp gänget vi 1 snåret där Elin förklarade att nu är inte bara en dykare utan även en surfare. Sen drog vi ned till stranden och chillade resten av dagen

Min arbetsplats på hotellet. Stolen är ganska maläten
Bildbevis på att Elin står på brädan.

Efter en snabbdusch så var de återigen dags för att kolla in solnedgången på stranden i gott sällskap med en öl eller 2. Vi intog en middag och sen gick vi hem och spelade ”dricka spel” där det gick ut på att tömma som öl så fort som möjligt. Helena och jag var klara förlorare så vi gick och lades oss med ålderns rätt när tjejerna sedan drog ut för att festa. Ni kan ju alltid kolla på Instagram  @systrarnahallmejordenrunt och se hur det gick till.

Idag blev det en ”dag på stranden”, den sista för oss på denna resa. Att chilla på stranden tar musten ur en, inte bara för att det är varmt utan att havet dånar  hela tiden, våg efter våg. Kolla in filmen så får ni se hur stora de är 🙂

I morgon blir det nya äventyr i djungeln 🙂

/ Anders & Helena & Elin & Maria