På Safari

I lördags tog vi en van upp till Udawalawa för att åka på safari. Resan blev lång men till slut så kom vi fram till vårt hotell, Nature House. Där checkade vi in i våra rum, tog en promenad i byn och avslutade kvällen med en fantastisk måltid, kolla in Elins film på Instagram, @systrarnahallmejordenrunt. Sen blev det sängen, för vi skulle upp tidigt, avfärd 5.30.

Vårt rum utan AC men med ett myggnät som inte luktade gott

Vi klev upp tidigt och träffade vår chafför som ägaren presenterade som sin systers man och som sin kusin (lite krångligt). Han hade koll på läget efter 12 år som ”driver and guide”. Vi åkte i mörkret i ca 40 km/h till parken. Tur nog hade vi tagit med lite extrakläder för att det var en kall åktur i jeep’en på morgonen.

Äntligen kom safarihatten till sin rätt.

Tjejerna satt längs fram och frös
Vi tog bilden när vi kom hem, men ni ser jeepen vi åkte med och vår duktiga guide.

När vi kom till parken hoppade jag snabbt in och betalade parkavgiften för att sedan ges oss ut i på safarai. Vi såg elefanter, påfåglar, oxar, en massa fåglar. Det var intressant för det var över 50 jeepar som åkte runt och letade djur. Vägarna kan man beteckna som stigar och det kördes hejvillt enligt Lankesisk maner.

Påfågel på vägen
Familjen ställer upp för att skydda sin nyfödda i flocken mot oss ”inkräktare”.
Trafikstockning lite längre fram

När vi åkte runt så kom vi till slut till en mängd elefanter, det var en flock som hade delats sig i 2, Brevid alla bilar hade en hund smitit in i parken, och elefanter är inte förtjusta i hundar, så det blev ett skådespel som ni kan se i videorna nedan.

Elefanter & hundar går inte ihop

När vi kom tillbaka til hotellet bjöds det på en fantastisk frukost. Sen har vi bara legat och haft det skönt och slösurfat. Till mina kollegor på jobbet vill jag bara tipsa om Mapt, kanske något för mig/oss, vad tror ni ?

Nu ska vi äta middag och sen bär det iväg på nya äventyr…

Anders & Helena

PS. Glöm inte att kika in på elinsjourneys.blogg.se, där finns det mer att kika på.