På hög höjd

Vi lämnade Nature House i bil och åkte mot Ella. Efter att ha åkt en timme genom Sri Lankas landsbygd började det helt plötsligt gå uppför och uppför. Efter en halvtimme på en väg som slingrade sig upp för berget stannade vi och tittade på ett vattenfall.

Nu trodde vi att vi snart var framme, men vi körde uppför i 30 minuter tills vi kom fram till Ella. Ella är på 1041 meters höjd och vårt hotell låg givetvis 100 meter upp längs berget. Men det hindrade inte chauffören att köra på ”vägen” upp till hotellet.

Elin vid tågstationen, man kan se hotellet på toppen

Hotellet låg vackert i längs berget och vi hade utsikt över hela Ella. Rummen var bra och personalen serviceinriktade. Men vad ska man göra i Ella, personalen föreslog en vandring som jag och Elin nappade på.

Efter att ha gått uppför en bra bit på vägar kom vi till trappan till Adam’s Peak. Vi traskade upp för trappan och till slut nådde vi toppen på 2243 meters höjd.

På toppen
Min guide

Sen bar det av mot nästa sevärdhet, ”Nine Archers Bridge”.

Trappan ned, en lång promenad på vägar, stigar genom teplantagen kom vi ned på spåret och precis då kom tåget. Snacka om tur.

Sen gick vi till längs spåret tillbaka till Ella.

Nästa dag skulle vi åka tåget till Kandy. Bagaget åkte tuk tuk och vi gick till stationen. Tåget kom i tid och vi hoppade på. Sen upplevde vi en av de vackraste tågresorna man kan göra. Bilderna talar för sig själva.

När vi kom fram till Kandy så skulle vi gå till hotellet, men vi insåg att det gick inte. Det var människor och bilar överallt. Tills slut hittade vi 2 tuk tuk som tog oss till hotellet(800 meter). Vi vilade lite innan vi gav oss ut på stan. Efter att ha virrat omkring ett tag tog vi första bästa resturang som visade sig vara ett lyckokast. Bra mat till bra priser.

Nästa dag tog vi en seightseeing tur runt Kandy. Vår chafför hämtade oss kl 9.30 och sen styrde vi kosan mot templet där de har en tand från buddha.

Vår guide

Efter lite missöden med biljetter kom vi in och det var massor med människor i kö för att bli välsignade (tror jag) vid tanden. Kl 10.30 öppnade de dörrarna till tandens rum/tempel och folk fick gå förbi dörröppningen.

Kaos ?

Sen tog vi en tur upp till den näst högsta buddan i Sri Lanka. Vi gick upp i en trappa och hade en fantastisk utsikt över Kandy, sen åkte vi en bra bit till en te fabrik, som vi lämnade lite med te i bagaget.

Buddan
Utsikten över Kandy
Guiden visar

Sen bar det iväg till en kryddgård där vi fick en föreläsning om Sri Lankas alla kryddorn och deras helande krafter. Det var nästan så att man inte behöver läkare här. Vi blev hungriga så vi åkte till en resturang och åt lunch. Det tog lite tid så nästa stopp på Botaniska trädgården blev lite kort.

Nya kompisar ?

På kvällen hade tjejerna hittat en resturang som låg högt upp i Kandy. Efter en spännande tuk tuk färd så gick vi upp 5 våningar för att avnjuta en buffe. Maten var sisdär tyckte undertecknad som lyckades bita i en chili och sen tyckte att allt var för starkt.

I dag, torsdags gick vi shoppade lite i Kandy innan vi tog tåget till Colombo. Vi valde observation vagnen, men det var inte mycket att titta på efter man har åkt mellan Ellla och Kandy. Vi precis har installerat oss hotell The Stuart. Nu väntar Sri Lanka’s huvudstad på oss.

Anders & Helana & ELin & Maria