Sydöns västkust

Så var det det dags för resans längsta bilfärd. Vi hämtade vår hyrbil tidigt på morgonen och åkte först för att skaffa ett lokalt simkort, men det var för dyrt tyckte vi om vi jämförde med våra egna abonnemang . Sen iväg för att bunkra lite frukost och sen bar det iväg på 6’an mot Frans Josef (röda pinnen).

Vägarna är perfekta, lagom breda, tydligt skyltade och med Maps.me så hamnar man alltid rätt. Längs 6’an går det upp och nedför berg på krokiga vägar, ett eldorado för en MC åkare.

Längs vägen finns det massor med utsiktsplatser och campingar. Själva kör vi motell klassen, så vi stannar mest för att fota, äta en frukt eller bara bli uppäten av alla knott.

Målet för första stoppet var Frans Josef glaciär, men det var inte mycket man såg av den, Det var ingen is kvar, men man såg hur långt den hade sträckt sig. Då får man tänka att det är vår i New Zealand, globala uppvärmningen?


Efter ha avnjutit en god middag och en god natts sömn och gick resan vidare mot slutmålet Nelson. Bilresan gick smärtfritt då det inte var så många berg att korsa. Så nu ligger vi på hotellrummet och vilar upp oss inför morgondagens utmaning.

3 reaktioner till “Sydöns västkust”

  1. Skulle ni inte träffa Elin? Ha det fortsatt bra🥰

Kommentarer inaktiverade.