Abel Tasman

I fredags tog vi oss ann Abel Tasman parken. Vi hade bokat lite lyx resa (trodde vi), men dagens avslutades med ett träningspass. Men låt oss inte gå förväg…

Dagen började med en resa från Nelson till Abel Tasman parken. Vi hade bokat en katamaran med en enkel ”walk about” på endast 13 kilometer tillbaka till vår bil. Efter lite väntande blev vi upphämtade och körda till hamnen.

Efter att bordat katamaranen så drog vi iväg sjövägen mot Ancorage beach. Vi var de enda passagerarna så vi kunde väljs plats. Tyvärr var det vindstilla, så vi gick för motor hela vägen. Vi passerade ett antal stränder och en en ö med sälar. Det var tydligen en stor grej, så vi undvek att berätta att sälar finns i massor i de svenska vattnen.

Sen var det dags att vandra tillbaka till bilen, en enkel sträcka på 13 kilometer. Hur svårt kan det vara. Vi startade från Ancorage beach med en lätt stigning på 120 meter, för att sedan vandra upp och ned lite om vartannat. Sen avslutade vi vandring i hällande regn (vilket det tydligen alltid gör).