Queenstown

Sista dagen i Australien och första på New Zealand började som vanligt med att vi var på Sydney flygplats i god innan planet skulle lyfta, typ 4 timmar. Resan tog 3 timmar och tiden försköts +2 timmar, vilket betyder att vi ligger precis 12 timmar före Sverige.
Flygresan var återigen en plåga, med stolar man knappt får plats i. När man åker till nya zeeland så går flyget över vatten i princip hela tiden och vi bjöds på luftgropar. När vi äntligen hade landat klarat av tullen mm så åkte vi till hotellet som ligger lite ”off”, från stan.

Vi tog en promenad och njöt av utsikten och landskapet. Sen tog vi en middag på hotellet. Helena var väldigt nöjd med elefantfisken som hon åt.

I

I dag gick vi upp tidigt, redan 6.10 väntade vi på vår förbokade taxi som skulle tas oss till stan och bussen som skulle ta oss till Milford Sound. Helena och jag trodde att resan skulle ta max 2 timmar till båten, men det visade sig att det 4 timmar enkel resa, och båtturen klarades av på en och halv timme.
Queenstown är helt beroende av turism och är hårt drabbade efter covid och lockdown x flera. Taxichauffören berättade att innan pandemin gick det ca 55 fulla bussar varje dag till Milford Sound och idag var det endast 8 st kvar. De lider även av brist på gästarbetare.

Paus

Tappade bort min gamla så det
fick bli en ny kepa

Vi tog bussen tillbaka till stan för att äta den goaste hamburgaren i världen. Efter att stått i kö 20 min och väntat ytterligare 20 minuter på hamburgaren så fick man äntligen provsmaka. Visst var den god, men är den goaste i världen…

Kön

3 reaktioner till “Queenstown”

  1. Å vad underbart det är att ligga på sängen o drömma sig bort från gråamörka hösten…….jätteroligt följa er resa! Kramar!!

Kommentarer inaktiverade.