Sydney

Vi har haft 2 hela dagar att spendera i Sydney. Första dagen började vi med att gå en ”free walking tour”. Vår guide tog oss igen centrala delarna av Sydney för att avsluta vid Circular Quay, vid brofästet till Harbor Bridge. Turen höll på i nästan 3 timmar och vi fick en massa intressant information om Sydney. Lite speciellt är det att alla byggnader är från 1900 talet.

Efter turen tog spårvagnen till hotellet, uppdaterade solskyddet och satte på oss badkläder för nu skulle vi till Bondi beach. Bussen gick precis utanför hotellet och det tog ca 40 minuter innan vi var framme. Tyvärr hade solen gått i moln, vattnet var iskallt och vi hittade en massa fel, så vi doppade fötterna i alla fall. Det pågick något event på stranden, ca 1000 vitklädda personer skulle ha fest på stranden. Till slut så bestämde vi oss för att ta busen tillbaka till hotellet.

Middagen intogs på en tysk resturang, och vad ni än gör välj aldrig en tysk hamburgare. Coleslow var sourkraut, köttet var fläskslamsor, Tur nog hade jag beställt pommes och en god öl.

Söndagen spenderades på Taronga Zoo för att kika på alla konstiga djur i Australien. I morgon bär det av till New Zealand om inte vädret spelar oss ett spratt.

En kommentar till “Sydney”

  1. Spännande värre, kul att följa er!

Kommentarer inaktiverade.