Rördragning och varmvattenberedare i Thailand

Koppar verkar vara en bristvara här i Thailand. Alla rördragningar är gjorda av Ikeas förlängningsrör, ni vet de som går att böja hur som helst och är ganska korta. Vi har upptäckt att de har en tendens att rosta så var gör den händige, på med lite eltejp så håller det nog någon vecka till. Till slut så rinner det inget alls ur kranen precis som det gjorde i vårt badrum. Kolla in bilden och notera vattenlåset (eller rättare sagt avsaknaden av)

Rostiga rör under handfatet på WC

Men Thailändarna har ibland smarta saker oxå, men jag misstänker att elkostnaden kan vara ganska hög, men platsmässigt och och enkelheten är oslagbar. På bilderna nedan ser ni varmvattenberedaren för hela huset. En nätt liten sak !!!

Under diskhon gömmer sig varmvattenberedaren
Den lilla kopparsaken till vänster står set 6000 watt på. Här är rörslangarna ganska OK.

Närbild för den tekniskt intresserade, märket MEX. Enligt kommentarerna så verkar det vara si & så med kvalitén.

 

 

5 reaktioner till “Rördragning och varmvattenberedare i Thailand”

 1. Upptäckte att smarta beredarna heter Genomströmmningsvärmare. Googla på dem så hittat du dom i Sverige för typ 3 ggr priset, men de är bra mycket billigare än en varmvattensberedare.

  1. Hej bror och svägerska
   Dessa beredare kräver här hemma 16-20A säkringar , därför är de inte så intressanta.

   Men vattenlåset är ett normalt vattenlås, du tänker på pungvattenlås
   Har du ingen Garmin gps så du kan hitta hem?

 2. Fasiken vad lustigt. När jag skriver på min mobil så blir bilderna rätt, men på datorn upp & ner vända. Ska försöka bättra mig.

 3. Hej Anders (och Helena),

  Kul att läsa om era äventyr och att se att språkkunskaperna har gjort att du överlevt så här länge ?. De där vattenvärmarna är extremt vanliga i Sydostasien. Merparten av alla halvstora hotell jag har bott på har haft den modellen (i badrummen). Finns dock mängder av tillverkare av dem. Har noterat att Siemens måste han gjort sig en hacka för de ser man ganska ofta.

  Har det så roligt!

  1. Kul att följer våra blogg. Hoppas allt är bra med dig och att du tränar Thai hela tiden. Min tafatta försök inskränker sig till ”Pod Passaa Angli” och alla stirrar på mig helt oförstående.

Kommentarer inaktiverade.