One night in Hua Hin

Titeln kanske förpliktigar till en helnatt på stan, men ”vi gamlingar” gav upp redan vid 23.00. Dagen började med att vi tog MC’n ned till Hua Hin och Market Village, bara det tyckte vi var ett äventyr. Vi skulle nämligen fixa Internet till telefonen så att vi inte hamnar vilse igen och Helena skulle öppna ett bankkonto. Vi tog vår MC’n (bara med MC skorna, ryggskyddet, gul signaljacka och våra lite tjockare nyinköpta byxor) och åkte till Market Village, vilket visade sig gå galant med den lilla trafiken det är mitt på dagen på en lördag.

När vi kom fram till Market Village skulle vi parkera och efter lite om och men så hamnade vi i ett gigantiskt parkeringshus för MC’s. Vi var tvungna att ta en bild bara för att vi skulle hitta tillbaka.Nu gick våran ärenden inte speciellt bra , jag hade glömt telefonen, Helena fick inte öppna bankkonto eftersom rätt person (=chefen med alla rätta stämplar) inte arbetar på helgerna.

Vi köpte lite mat & åkte vi hem till huset, för LARF, (vet inte om han kallas för det) vår VVS reparatör väntade. Han hade under förmiddagen bytt kran, men i samband med det så hade det börjat läcka från avloppet. Röret från handfatet var bra mycket mindre är röret in i väggen. En svensk löser det med att sätta in en muff som byter dimension, en thailändare drar in så mycket silikon i mellanrummet mellan rören så att det blir ”tätt”. Inte precis läge för att köra med en avloppsrensare. Som grädde på moset hade han fixat så att vi fick varmvatten igen (höll i 1 dag efter första besöket) och när han hade åkt så dog varmvattnet igen.

Men vi var glada, för nu skulle det bli fest, Helena var ju ledig på en lördag. Vi åkte in till Market Village med Mr Pop taxi för att köpa internet till telefonen, och sen göra stan osäker. Jag köpte internet till telefonen som funkade i typ 10 minuter, så nu får även jag åka tillbaka på måndag, när Helena ska öppna bankkonto. Sen hade vi hört att East Roof Top Bar var stället som man skulle hänga på. Vi knatade dit och gick upp på baren som visade sig ligga på 5’e våning (inte speciellt högt upp) och den var helt tom gäster. Tydligen ska man gå dit EFTER man har ätit, inte före.

Helena & jag tog varsin öl under ”happy hour” och dividerade om vart vi skulle gå och äta. Vi bad om råd på ”Fejan” av Helenas kollegor, förslagen vi fick var nog bra, men de låg en bra bit från där vi var. Men så hittad en indisk restaurang som låg typ 200 meter ifrån med bra betyg på TripAdvisor. Vi gick dit för att bara se att den var stängd. I brist på annat tog vi en Taxi till ”Night market” och in på en restaurang. Maten & ölen är billig, så det blev 3 (stora=75cl) öl och 4 maträtter a’ 750 Bath. Gott var det också.

Här kan man välja vad man vill äta
Restaurangen vi åt på
Anders mätt & belåten efter måltiden

För er som inte vet är ”Night market” en marknad med en massa stånd där man säljer mat, kläder, prylar massage ja i princip allt lagligt. Vi passade på att ta en fotmassage på marknaden.

Efter att ha gått på Night Market tog vi oss över den stora vägen och in på de mer ljusskygga platserna, dvs där alla pubar med äldre ”gentlemen” och yngre ”damer” håller till. Helena höll mig i handen hela tiden, men jag fick ändå förslag att gå in på pubarna och ta en drink, som för övrigt var helt tomma nu när det är lågsäsong. Till slut hamnade vi i något som hette ”Sport Beer Garden”, där satt vi med en massa ”faranger” med fruar och tog en öl och tittade på folklivet. Sen ringde vi till Mr Pop som körde oss hem där vi somnade till ”Good Wife”.

En kommentar till “One night in Hua Hin”

  1. Vilken operatör blev det till mobilen?

    Här själv kört med AIS de senaste gångerna och varit mycket nöjd med både tillgänglig het och hastighet (vilket uppskattas om man jobbar).

    Kan säga att det har hänt enormt mycket på mobilsidan bara på 5 år där. Jämfört med t.ex. Filippinerna som fortsätter att vara ett mobiltelefoni-uland så är du i paradiset ?.

    Har det toppen!

Kommentarer inaktiverade.