Första lönen

Nu har vi varit här i 3 veckor. Helena har kommit in i jobbet och kvitterat ut sin första lön, så nu väntar jag på mitt apanage. Dagarna går i varandra och jag fördriver dem sovandes, hänger på gymmet eller sitter med näsan i någon bok.

I söndags tog vi MC’n ned till stan. Vi skulle kika på havet och spana in en konstnärsmarknad. Som vanligt körde vi fel, men till slut så hamnade vi vid havet bortom ap-berget och åt lunch. Sen var det dags att köra tillbaka till marknaden, som öppnade kl 16.00. I Thailand är en tidpunkt mer en rekommendation, så vid 18.00 var hälften av stånden öppna. Vi gick runt ett tag och sedan åkte vi hem innan solen gick ned.

Stranden med ap-berget i horisonten

Jag åkte ner till Royal Hua Hin golfklubb i onsdags för att slå några bollar. Efter att som vanligt irrat omkring med MC’n så hjälpte lokalbefolkningen mig att hitta rätt. Döm om min förvåning så var banan stängd för en tävling. Båda min besök på golfbanorna har slutat med ”se men inte slå”.

Singha open på RHHGC

I fredags var det åter dags att köra stan osäker, vi åkte till Blueport Mall, lyxshopping center med typ 10 japanska restauranger. Efter att ha gått igenom alla affärer så kan vi sammanfatta upplevelsen med dyra märkeskläder på rea. Vi intog en välsmakande japansk måltid, men det här med sushi var inte en paradgren. Det var mer majonnäs med sushi. Sen drog vi East Roof Top bar för nu skulle vi väl ändå inte vara ensamma där. Det var typ 2 sällskap där när vi kom, men happy hour på drinkarna, så efter två drinkar var och lite regn så åkte vi hem med mr Pop’s fru.

Anders med en mojito

I lördags åkte vi ned till stan, provade Helenas thailändska bankkort och kikade på lite marknader. Vi hittade ett snabbköp med svensk mat, så det blev både müsli och mörkt bröd. Efter en middag på night market så drog vi till El Toro Bar för att lyssna på lite rock. Som vanligt var vi helt ensamma på stället. NÄR KOMMER TURISTERNA?

Smått och gott på marknaden

Anders


En kommentar till “Första lönen”

  1. Turisterna lär ni få vänta på de kommer i slutet av oktober. Ni får söka upp de svenskar som bor där året runt. Här hemma är det fint väder med sol och värme samt lite mörka moln då och då.
    Kram till er båda

Kommentarer inaktiverade.