Dykning och avsked

Jag och Elin anmälde oss till vår dykresa på fredag morgon. Efter att vi hade hämtat ut alla våra dykgrejor så hoppade på båten ut till ”Poor Knights”.

Först dyket var en utmaning. Det var 17 grader i vattnet och vi hade tjocka våtdräkter (7 mm) så det var gick bra, förutom att man fick släpa på 9 kilo i viktbältet. sikten var tyvärr endast 3-5 meter och vi såg 3 fiskar. Till nästa dyk körde vi till en grotta där det var lite bättre sikt.

Nöjda och trötta

Dagen efter började vi resan mot Auckland. Första stoppet var en strand. Vi fortsatte resan till Whangarei där det var marknad.

Givetvis hade vi tid att besöka ett vattenfall.

På söndagen skulle vi skiljas åt och vi åkte till en outlet i Auckland. Vi skildes åt och jag & Helena tog Uber till vårt hotell.

Idag tog vi ”free walking tour” i Auckland med Darcy som guide. Vi fick veta en hel del matnyttigt om New Zealand och Auckland. En riktigt bra tur med tanke på att det finns inte så mycket att berätta om en stad som har kanske 2-3 gamla byggnader. Men han fyllde turen med en massa fakta som ex. att Nya Zeeland var först med kvinnlig rösträtt !