Cape Reinga 

I onsdags så gav vi oss ut på en roadtrip mot norra delen av New Zealand där 2 världshav möts. Som vanlig körde Elin som en ”kiwi” och vi fick se en massa vackra vyer. Ju närmare vi kom desto färre hus och kurvigare vägar. Till slut var vi framme i molnen. Cape Reinga ligger på ett högt berg och molnen sveper in med varm fuktig luft från när haven möts.

Här ser ni hur stark solen är här på Nya Zealand! Skalan är mellan 1-10 men här kan man faktiskt uppmäta 11+ vilket klassas som ”Extremely high”. Om man är ljus i hyn kan man bränna sig redan efter 10 minuter utan skydd!

Efter det besöket åkte vidare till 90 mile beach. Det var mäktigt att vara helt ensam på en stor sandstrand som är 140 km lång. Det är svårt att göra stranden rättvisa med bilder.

På vägen tillbaka kollade vi in ännu ett vattenfall.

Tutukaka

I dag, torsdag reste vi vidare till Tutukaka. Dessvärre hade det inträffat en trafikolycka som gjorde att vi fick ta en omväg på några mil på småvägar i bergen. Det är bara att konstatera att New Zealand är det vackraste landet. När vi hade checkat in begav vi oss för den första halvtimmen på beachen för denna resa.

Den här krabaten såg vi hamnen
Det är detta Elin säljer på hennes arbete

En kommentar till “Cape Reinga ”

Kommentarer inaktiverade.