Auckland & hem

Det här blir det sista inlägget för den här resan, om inget oförutsett inträffar. De sista dagarna har vi verkligen varit turister i Auckland. På tisdagen var det dags för vinprovning. Vi tog båten till ”Vinön” en timme innan rundturen skulle börja så vi fick lite tid att vandra runt ön. Sen blev upphämtade av guiden som berättade om ön och körde oss till tre vingårdar. På den första fick vi lunch och det var precis i min smak, en ost & skink bricka med räkor, oliver mm.

Vinerna vi fick smaka kanske inte riktigt var i min smak och kvantitet i jämförelse med Stellenbosch.

På onsdagen tog vi hop-on, hop-off bussen till Auckland war museum. Bland annat såg vi en uppvisning av maori sånger och traditioner. Utställningarna var bra, informativa och relevanta för New Zealand. Det är en pärla, så planera minst upp en halv dag för besöket. Mycket handlade om de soldater som dog i ww1 & ww2.

Idag torsdag var det ett akvarium som stod på listan att besöka. Efter att ha tagit hop-on & off bussen var vi framme. Det visade sig dock att alla barn mellan 3-5 år var oxå där, vilket gjorde ljudvolymen outhärdlig. Men jag och Helena tog i alla fall 2 varv i rullbanan i akvariet.

Nu sitter vi på flygplatsen och väntar på flyget hemmåt.