En svettig dag

I dag var det dags att spela Black Mountain Golf Course. Jag har varit där ett antal gånger på deras driving range och hängt lite i shoppen (som just nu har 50% på det mesta), men idag skulle jag ut på banan tillsammans med vår nya granne Harald från Norge.

Så här fräsh ser man ute EFTER duschen, när man hänger i baren.

Harald (pensionär) och hans sambo Monika (”medicall’are”)  kom för en vecka sedan. Harald & jag har pratat om att spela lite och vi tänkte göra slag i saken innan de dubblar green fee’n på Black Mountain den 19 oktober till 3,800 bath. Sen gällde det att välja rätt dag. Väderleksrapporterna är inte precis att lita på här, men erfarenhetsmässigt är det sol / moln på förmiddagen och moln / regn på eftermiddagen. Vi chansade på att köra idag. Dagen började med att Mr Pop körde oss till banan, vi tränade lite för att slå ut kl 8.56. Moln överallt i himlen och 24 grader, jag började undra om jag verkligen behövde en golfbil.

På andra hålet och vi båda tyckte att dagens skulle bli riktigt bra, inget regn & bara moln och våra caddies bara tokade sig.

Men tänk den väderleksprognos som står sig, efter 2 hålet tittade solen fram, och jag började som vanligt svettas något kopiöst. Värmen steg snabbt till 35 grader och jag sprang från golfbilen till bollen, slog snabbt för att sedan springa tillbaka och svettas och torka mig i min handduk och dricka. Jag led i 16 hål och lyckades till slut tack vare min caddie att komma tillbaka levande.

Till slut tyckte min caddie så synd om mig att hon lindade is i min handduk för att lindra värmen

Black mountain var en av de bättre banorna som jag har spelat. Layouten var utmärkt, omgivningarna natursköna, bra hinder med mycket vatten. Bara att få förmånen att åka runt och se de vackra omgivningarna var en upplevelse. Några riktigt jobbiga par 3’or, där en & annan boll försvann ned i vattnet. Bra och rätt placerade bunkrar och på par 5 hålen räcker det med järnfyran. Bra kiosker & toaletter längs banan. En kanonbana helt enkelt. Det enda man skulle kunna kommentera är att banan var vattenskadad i vissa få delar, men vi är ju i regnperioden…

En svettig selfie, rätt klädd syns det inte hur svettig man e’

Typiskt att glömde mitt score kort i baren, men Harald är ju mitt vittne. De var bara bogeys & dubbel bogeys mest hela tiden, men på 15 gjorde jag ett par och på 18 så körde ”karategolf”, ni vet med lite djävlar anamma och vips en enkel birdie på en par 5 med en järnfyra som bästa vapen.  Totalt 97 slag och återigen kan jag skryta med en birdie (men det är nog det enda jag kan skryta med).

  • Anders

En kommentar till “En svettig dag”

  1. Hej! Jag heter Andreas och arbetar för den nystartade sidan http://www.thairealestates.com vi söker ny nya objekt i hela Thailand. Tveka inte att kontakta oss om du redan nu är intresserad av att sälja/köpa ett objekt.

    /Andreas
    Thairealestates.com

Kommentarer inaktiverade.