Elin framme och annat smått & gott

Vi har insett att vi behöver en till MC när vi får besök av våra döttrar. Så i veckan gjorde vi slag i saken och hyrde en till MC till Helena. Hon har kört lite och jag tjatar på att hon ska ta ett Thailändskt körkort för MC. Det gäller ju även i Sverige ett år då!

MC vi hyrde vid uthyraren.

I fredags var det återigen dags att besöka min tandläkare. Det känns som om jag har klippkort hos dem. Jag försöker få tandläkarna att skriva en journal och behandlingsplan på engelska och alla skyller på alla, ”jag gör bara rotfyllningar eller tandköttsoperationer”. Det verkar som att i thailändarnas kultur vill ingen sätta något på pränt och lova något.

En annan sida av kulturen är deras högaktning för kungen vilken är imponerande. På årsdagen av kungens bortgång gick det ett gigantiskt sorgetåg genom Hua Hin.

Ett gigantiskt tåg av svartklädda Thailändare till minne av den avlidna kungen

Sen äntligen var det dags i söndags att flytta igen till ett nytt hus, inte större men med diskmaskin, tvättmaskin, moderna möbler och sist men inte minst EN EGEN POOL.

Snygga möbler med mycket utrymme
Min nya datorplats med egen internetlina, äntligen !!!!
Äntligen egen pool

Idag var det dags för golf igen. Jag fick kontakt med Peo via Facebook som har ett gäng äldre gentlemen som spelar varje måndag och fredag på en lite billigare bana som militären äger.

Banan låg i ett gigantiskt militärområde  inringat i bilden med skolor, idrottsanläggningar mm. Den blå pricken högst upp är där vi bor.

Jag och Harald spelade med dem idag och det var en av de svalare rundorna för i år, ca 28 grader bara.

Peo och Harald på första tee
Jag stoltserar på banan
Våra caddies

Banan var trevlig med spännande layout men kvaliten på greenerna var dålig och en hel del vattenhinder som var tomma. Med tanke på priset så var det ändå ok. Hur det gick?, 100 slag, 5 bollar bortslagna och många illusioner krossade, MEN jag gjorde sällskapets enda birdie.

En stolt vinnare.

Det bästa på hela dagen var att Elin kom till oss. Tanken var att jag skulle hämta henne med MCn , men en timma innan hon kom öppnade sig himlen och regnet vräkte ned. Mr Pop blev räddningen och vi hämtade upp henne vid klocktornet för att åka vidare till Market Village för att äta och handla.

Äntligen framme
Helena är lycklig

2 reaktioner till “Elin framme och annat smått & gott”

Kommentarer inaktiverade.