Chiang Mai (del 1)

Nya äventyr på g. Helena har lyckats byta turer och vips hade vi 5 dagar ledigt. Helena gick av kl 03.00 och 05.30 hämtade taxin oss för transport till Bangkok flygplats. Flygresan till Chiang Mai gick bra och vi tog en limousine till hotellet. Helena dog på rummet, efter att ha bara sovit i typ 2 timmar, och jag gav mig ut på äventyr.

Helena vilar på hotellrummet med ett byggnadsarbete som granne.

Chiang Mai är känt för alla sina tempel och vi bor nära det kändaste, Wat Phra Singh. Inträde var 20 baht för ”faranger”, men jag visade upp mitt Thailänska körkort och vipps var det gratis ?

Buddan i Wat Phra Singh

Efter att ha irrat omkring runt i kvarteren runt hotellet och nästan fått värmeslag, gick jag tillbaka till hotellet. Sedan drog Helena och jag ut för att göra stan. Först till templet, där det var mässa så att Helena kunde inte komma in.

Helena utanför templet med sin torn.

Efter en kopp kaffe åkte vi till ”Night Market”. Det var en gigantiskt nattmarknad om man jämför med Hua Hins. Jättestort område, många gator och torg. Jag misstänker att vi knappt såg hälften. Nu är vi tillbaka på hotellet och bingen väntar. Det blir nya aventyr i morgon.

Helena i tucktucken på väg mot Night Market