Äntligen 18

Det här är ett inlägg för golfnördar. För er som inte gillar golf kan ni alltid titta på de vackra bilderna.

Vy över golfbanan.

Golf i Thailand är dyrt, dyrare än i Sverige. Golf verkar vara snobbsport i Thailand som det var på 60 talet i Sverige (som ni ser på bilden nedan så har även jag även anammat den snobbiga klädstilen). Jag har tagit med mig mitt gamla nybörjarset som jag köpte för typ 15 år sedan med en gammal bag. I dag drog jag med MC med golfbagen på ryggen till Banyan Golf klubb för att spela för första gången.

På först tee

Just nu är det halva priset på greenfee’n, så istället för 1.000 SEK så kostar det ”bara” 500 SEK. Sen tillkommer 190 kr för caddie, ink. dricks och golfbil a 175 SEK + dricka mm. Totalt 900 SEK under lågsäsong. Ska man hyra klubbor så kostar det ytterligare 175 SEK. Man kan ju alltid skippa golfbilen, men just nu är det 33 grader…

En av de vackraste banorna jag har spelat på.

Med järnfyran som bästa vapen gick jag lös på banan i sällskap med 2 trevliga tyskar. Min caddie verkade tycka att golf reglerna var med en rekommendation än regler att följa, så ibland flyttades bollen utan plikt när den låg lite dåligt.

Rudi, en av min tyska medspelare.

Som ni förstår var banan helt underbar, den låg så fint i dalen med bergen runt om. Bara moln på himmeln och ingen sol. Jag drack ändå 3 liter vatten för att bibehålla vätskebalansen. Det var perfekta förutsättningar, MEN vad hjälper det när järnklubborna har sitt eget liv. Jag lyckades i alla fall ta mig runt banan under 100 slag och fick till en Birdie.

Resultatet var inte helt lysande, men med tanke på mina klubbor och min fysik får man vara nöjd.

Efter rundan kom det bästa, duschen i omklädningsrummet. Där kan man verkligen säga att svenska golfklubbar verkligen har något att ta efter. Lyxiga omklädningsrum & duschar med krämer & engångstandborstar mm.

  • Anders