Tandvärk (del 3) och ölreklam

I onsdags kväll var vi på äventyr. Vi var på SportCenter som bjöd på tacobuffé. Vi kom dit vid 19.00 och sen dök några av Helenas kollegor upp. När vi skulle beställa så hade LEO ett extra erbjudande att köpa 3 liter öl med tillhörande handduk. Efter att ha frågat om priset ett antal ggr gick jag över till Thailändska och vips då gick det att förstå (sam rawn gao zip), 390 baht (three är tydligen svårt att säga för Thailändare).

Vi hade en riktigt trevlig kväll och träffade trevliga svenska övervintrade, mest män i min ålder med eller utan en Thailändsk fru/flickvän. Det blev mycket 1177 (jobb) snack och vid 23.00 ringde jag efter mr Pop. Han hittade inte till stället direkt, så vi var inte hemma förrän 23.45, nytt rekord ????

Gänget från Medicall med LEO ölen, Helena gömmer sig som vanligt….

I torsdags blev det billigaste maten någonsin, 4 goda maträtter och en stor flaska vatten för 250 baht, billigast hittills, men gud så många myggbett vi fick.

I dag fredag, började jag med att åka upp på gymmet och körde lite ben & arm (man håller ju sig i form…). Sen bar det iväg till Cool Smile Dental för att fixa steg 2 i min rotfyllningen. Vi stod i valet och kvalet om vi skulle åka med mr Pop eller ta hojen. Eftersom solen sken och himlen var blå så tänkte vi avsluta dagen på stranden i Hua Hin, så det blev hojen.  Det blev  1½ timme i tandläkarstolen med ett avbrott för att ta röntgen bilder under behandlingen. För er så kommer ihåg hur den var (?) är man väl självlysande vid det här laget.

Efter behandlingen påpekande tandläkaren återigen vikten med att skaffa en krona istället för en vanlig fyllning. Rotfyllda tänder blir sköra, så de behöver lite extra skydd. Men om man ska sätta på en krona så ryker ju en del av tanden. Jag har försök få råd av min tandläkare, men hon verkar vara på semester. Är det någon av er läsare som kan råda mig, om inte annat Maria S. Behandlingen går på 7.000 baht (1.800 SEK) med den billigast kronan.

När jag äntligen var klar och väntade på att betala mina 6.500 baht för dagens behandlingen så öppnade sig himlen och regnet öste ner. Så det var bara att vänta och vänta. Till slut sken det upp och vi åkte hem så fort det gick (och struntade i stranden) efter ca 3 timmar hos tandläkaren.

Bild cencurerad av döttrarnaLite osmaklig bild, men det är tanden längst in på min högra (er vänstra) sida.

  • Anders