Tandvärk (del 1) och solsken

Jag har under en längre tid haft problem med ilningar i tänderna. Innan jag åkte till Thailand sprang jag hos min tandläkare massvis med gånger (det kändes så i alla fall). Hon la på med en massa medel på tänderna som hjälpte en dag eller två. Under den senaste 2 veckorna har jag haft ilningar i tänderna efter att jag hade ätit upp ett godispaket med ”surisar”. Men nu i fredags så var det inte bara ilningar utan rejäl tandvärk. Jag bokade tid i söndags hos Cool Smile Dental.

Mrs Pop körde oss dit och efter att ha insett att de hade bokat en ”Mr Adam” som mycket väl kunde vara jag, fick jag fylla i alla papper och sätta mig att vänta på den enda engelskspråkiga tandläkaren som var i tjänst. Det togs röntgenbilder på det gamla hederliga sättet, dvs med en röntgenmaskin som hade sett sina bästa dagar, iklädd ett blyjacka. Tandläkaren fick ett framkallat foto på ca 3*2 cm varvid han pekade ut den lilla infektionen under tandroten (det var inte lätt att se och påminner om mina svenska bilder).

Han föreslog en rotfyllning (inte förvånad) och berättade att deras rotfyllningsexpert bara arbetar på torsdagar och fredagar, så jag fick en bokad tid på torsdag och lite Ipren för värken. Sen dess har det varit en utmaning att äta, allt gör ont när man tuggar så jag lever för närvarande på ris, yoghurt och ägg.

Vädret har visat sig på sin bästa sida, solen skiner mest hela tiden och man kan knappt vara ute i mer än 20 minuter innan man svimmar av värmen, +32 i skuggan. Man ligger antingen hemma med AC på, eller i poolen. Helena jobbar nu förhoppningsvis sina sista nätter under augusti, så snart kommer vi båda att vara vakna och arbetsföra (efter att de har fixat tanden) efter kl 7.00.

Jag brukar ju alltid få med en bild i varje inlägg, men på allmän begäran kommer några filmer istället.

  • Anders

2 reaktioner till “Tandvärk (del 1) och solsken”

  1. Hej, just tittat på filmerna, ser härligt ut. Får ont i tänderna bara jag tänker på dig din stackare. Hoppas det löser sig vid nästa tandläkarbesök. Kramar från Ronny och Karin

  2. Skönt att solen skiner på er. Hoppas att poolen är varm. Hoppas att det löser sig med tandvärken. Alltid roligt att läsa och se hur ni har det

Kommentarer inaktiverade.