Shopping i Hua Hin och nytt boende

I tisdags tog vi taxi till Hua Hin till en av de större shoppingcentran i stan. Vi skulle ju bland annat köpa öl och det kan man bara göra på morgonkvisten eller efter 17.00. Så vi visste att vi hade nästan 6 timmar på oss. Vi strosade runt i centret, jag fick en ny frisyr och vi åt lunch. Sen tänkte vi gå ned till havet så vi gick ut, men döm om vår förvåning när regnet fullkomligt öste ned. Så vi gick igen och försökte få timmarna att gå.

När det var extra tråkigt kikade vi på en karta och såg att ”Tourist Office” bara låg två kvarter upp från köpcentret. Då det bara duggade tog vi beslutet att gå till ”Tourist Office”. Efter att ha kryssat mellan vattenpölar, matstånd och bilar i 10 minuter insåg vi att vi hade gått en tiondel av vägen. Kartan som vi hade var full av förenklingar. Vi gick tillbaka och strosade en stund till på shoppingcentret.

Sen gick vi på Tesco för att handla mat. Det var inte helt lätt att hitta det vi skulle handla. Palmolja verkar vara populärt men till vad? Massor med billiga nudlar, men dyr spagetti. Konstiga kryddor, smaker och förpackningar. Allt västerländskt var dyrt, men de hade grovt bröd. Självklart blev det 2 backar öl. När vi kom hem firade vi med nudlar med stekta burkchampioner.

I onsdags hände inget speciellt annat än att golvet i köket sprack efter att AC killarna hade gjort rent ACn. Jag satt ute och grejade med nätet när det helt plötsligt lät konstigt från köket. Jag gick in och i köket var delar av golvet sprucket. När väl Helena kom, lite chockad efter första dan på jobbet så beställde vi hem hämtmat. Vi fick med lite extra kryddning till maten, men dem rörde vi inte.

I dag, torsdags så tog jag en mysmorgon med löpning, simning och stretch. Frukosten intogs kl 11.00. Den var det dags att flytta till vårt nya hela (än så länge) hus. Man behöver inte röra sig mycket för att bli genomsvettig här. Till middag blev det snabbnudlar och ägg, ja vi vet att vi borde lära oss lite thai matlagning. Men just nu har Helena fullt upp med att lära sig jobbet, så det får vänta. Kvällen avslutades med att se klart säsong 6 av ”Good Wife” på Netflix.


Golvet reser sig i köket

Film som visar Helenas jobb och var vi bor

Min arbetsplats, inte den mest ergonomiska stolen, men det funkar.

2 reaktioner till “Shopping i Hua Hin och nytt boende”

  1. Det ska bli kul att följa ert äventyr. Ta hand om varandra. Jan och Susanne.

  2. Tack för senast på Organistgränd,det var jättetrevligt att träffa gamla gänget. Här i Huddinge har vi grillat, badat och druckit öl på fredagskvällen. Ha det så bra och det är kul att läsa om era äventyr. Med vänlig hälsning familjen Frid.

Kommentarer inaktiverade.