Rördragning i Thailand = Flytt igen

I dag så flyttade vi tillbaka till 31’an i området. Det beror på att rörledningarna i under vårt gamla hus läcker och de har stängt av vattnet.

Vårt nygamla boende

Jag ska försöka förklara för er oinvigda. Varje hus har vattenledningar i plast till husen. Eftersom det aldrig fryser i Thailand så ligger de knappt nedgrävda i marken. Dessvärre är det för dåligt tryck i det inkommande vattnet, så varje hus har en egen kompressor som pumpar upp trycket in till huset.

Rör till huset & kompressorn. Ni skymtar en vattenberedare, men den används inte, utan man har en genomströmsvärmare inne i huset istället.

Snillen spekulerar. Varför går kompressorn hela tiden när man inte spolar något vatten ?

I förrgår natt gick den gamla kompressorn sönder och vi hade inget vatten i huset. Man bytte den under dagen igår och senare på kvällen så upptäckte vi att den gick för fullt hela tiden. Vi lyckades hitta någon som hjälpte oss med kika på problemet, men personen trodde att den höll på att fylla varmavattenberedaren (som inte används). På morgonen (05.00) upptäckte vi att vattnet var avstängt eftersom personen hade stängt av kompressorn under natten.

Sen kom vår reparatör och efter lite forskande upptäckte vi att det läcker i rören under huset. Läckage är från toaletten i högra hörnet. Vad kan man säga, borde kanske har insett det när man installerade den nya kompressorn?

Plaströr även under huset och den tråd ni se skymta till höger är faktiskt elledningen till kompressorn.

Man kan ju misstänka att det har läckt en tid om man tittar på uteväggen, men & andra sidan så behöver man ju inte måla hela väggen. Strunt det samma, jag fick flytta hela bohaget (IGEN) till vårt nyagamla hus i 36 graders värme.

Kan man tolka färrgskiftningen som vattenskada ?

 

2 reaktioner till “Rördragning i Thailand = Flytt igen”

  1. Då håller det dig sysselsatt, att flytta fram,och tillbaka 😉

  2. Hej 🙂

    Jag skulle väldigt gärna vilja komma i kontakt med den av er som jobbar som sjuksköterska då jga är intresserad av att söka jobb i Thailand. Om tid finns maila mgi gärna.

Kommentarer inaktiverade.