Bangkok till Sri Lanka

Nu blir det en reseuppdatering. Helena slutade den 6 januari på Medicall och dagen efter åkte vi till Bangkok för 2 dagars shopping. Jag hade bokat Glow hotell som visade sig vara ett lyckokast. Mjuka stora sängar på rummen och hotellet ligger mitt i shoppingdistriktet. Som vanligt var de 6 första våningarna i hotellet en outlet med billiga kläder.

Mjuka sängar, äntligen efter 6 månader på stenhårda.

Vi gick från shoppingcenter till shoppingcenter, men både min och Helenas resväskor är sprängfulla efter 6 månader i Thailand, så för oss blev det ”kolla men inte köpa”.

Lunch i en foodmarket

På kvällen skulle vi ut och äta och vi valde en resturang vid hotellet, vilket visade sig vara ett misstag. Maten var dyr (enligt Thailänska mått) och var så stark att den knappt gick att äta. Svetten rann om både mig och Elin, så vi var tvungna att ta in sötsaker för att lugna ned våra magar. Sen blev det inköp av läsk innan vi gick och lade oss i supersköna sängarna.

Tur att vi beställde in ett öltorn, den tog fort slut

Efter en stärkande frukost drog vi ut på stan för mer shopping. Tur nog hade jag möte med SEB och Maria hade lite skolarbete så vi drog tillbaka till hotellet vid 1 snåret och så arbetade jag resten av eftermiddagen, medans Helena fick prova skor med Elin.

På kvällen drog vi till Khaosan Road och till vår favorit resturang i Bangkok, BearBuddy. Vi tog en tuc-tuc med livet som insats i trafikrusningen i Bangkok, som vanligt en upplevelse. Kommer aldrig glömma att vi fick vänta på tåget som skulle passera över huvudvägen mitt inne i Bangkok.

Alla på plats….

Efter att ha avnjutit en prisvärd middag gav vi oss ut i folkvimlet på marknaden. Helt plötsligt säger Elin att hon ska träffa några backpacker kompisar som hon har messat under middagen. Vi tog en taxi till hotellet med Maria och lämnade Elin ensam i Bangkok. När vi kom till hotellet så blev vi oroliga och efter några tjat meddelanden så kom även Elin till hotellet.

Upp med tuppen för taxin kom 06.00. Allt gick bra, taxi till flygplatsen, incheckning och planet gick i tid. Det var lite blandade känslor att lämna landet som man har bott i 6 månader. Vi har haft en otrolig tid i Thailand , allt har gått bra, inga större missöden än mina tänder som jag har rotfyllt.

När vi hade landat i Colombo så skulle vi växla till oss den lokala valuta. Vi kör med kort, men det visade sig vara ett misstag i Sri Lanka. Här är ”cash is king”. Vi fick efter många försök (fick ut 500 med en avgift på 400 rupi) ut lite pengar så vi i alla fall kunde få en middag på kvällen.

Vår chaufför som hämtade oss vid flygplatsen körde med dödsförakt ut i trafiken och vi kom efter 3 timmar fram till vårt Airbnb, Dionis villa. Mer om trafiken i ett senare inlägg. Vår lägenhet är tre rum uppe på ett berg i Unawatuna på Sri Lankas västkust. Flickorna älskar rummen, själv saknar jag en AC och helt fritt internet och närheten till havet. Vi bor på ett berg och enda sättet att ta sig upp är att åka tuc-tuc upp på berget, som vanligt  med risk för livet.

Sovrummet
Trädgården

Vi var tvungna att ta ut mer pengar men mitt kort funkade inte, men tur nog kunde Helena ta ut pengar. När jag höll på & trixa med min kort lyckades jag slå in fel kod (missade att jag hade stoppat in ”credit” kortet istället för ”debit” kortet) 3 gånger och ni vet väl att kortet blir spärrat då.

Det här är ju inte första gången man gör det misstaget. Så jag ringde till SEB kort på Skype och fick beskedet ”din plats i kön är nr 92, förväntat svarstid är 50 minuter”. Lite jobbigt besked när man sitter i Sri Lanka. När man kunde mata in sitt telefonnummer för att bli uppringd så fungerade det inte. Så jag försökte med telefonbanken istället och tur nog kom jag fram direkt där jag fick all hjälp jag behövde, bra jobbat kollegorna i götet.

Så här ser det ut vid stranden, Jungle Beach

Vill ni veta mer om hur vi har det på Sri Lanka kan ni kika in Elins blogg eller kolla in @systranahallmejordenrunt på Instagram

Anders