Äventyrsdagar

Då var det min tur igen att skriva lite här på bloggen. Dagarna här rullar på snabbt och snart är det tyvärr dags för mig att åka hem igen. Men nu när mamma varit ledig i två heldagar så har det blivit en massa äventyr. I torsdags var det första på schemat en tripp till ett vattenfall här i närheten (Pala-U). Det var tydligen inte lika jobbigt som när mamma och pappa gick upp för caven men vi svettades rätt mycket ändå. Vattenfallet bestod av hela 15 olika etapper (sista 5 behövde man bergsklättra upp för) men vi nöjde oss med 4 st.

Det här var den fjärde etappen och den som var störst
Vi alla hade med oss badkläder men vad vi inte hade räknat med var alla fiskar (som kunde bli upp till 1,5 m långa) som fanns överallt!
Pappa vågade sig i ändå och tog sig en simtur med alla fiskar vid det stora vattenfallet (etapp 4)

Stopp nummer två på torsdagen blev en vingård (Monsoon Valley) där vi åt lunch och drack lite thailändskt vin. Vi alla tre var väldigt förirrade när det stod white shiraz på vinmenyn eftersom shiraz näst intill alltid är rött vin men trots att tre servitriser sagt att vinet var vitt så kom det allt ut en röd flaska ändå. Rött som vitt så var det i alla fall väldigt gott, främst med tanke på att det kom från Thailand.

Jag och mamma med lite vin
Pappa med utsikt över vingården

Lagom runda om fötterna som man blir efter en falska vin i 30 graders värme mitt på dan så fortsatte vi till stopp nr 3 som var Black buddha (tredje gången för mamma och pappa)

På fredagen var mammas andra lediga dag och då var det äntligen dags att åka till havet. Vi åkte till Sai Noi beach där ingen av oss varit tidigare och där vi i princip var helt ensamma.

Helt ensamma

Mamma och pappa hade fått berättat att man ska hyra solstolar på ett av hotellen och med det få tillgång till hela hotellets utedel som bestod av pooler, fina saccosäckar och dusch och toaletter det ingick även wifi och en gratis drink (allt för endast 300 bath, ca 70 svenska kronor). Vi tog såklart kollegornas råd och låg först på stranden i en solstol i några timmar och jag och mamma doppades oss även en snabbis i havet trots att det troligtvis fanns maneter i havet (vi fick ett väldigt oklart svar om frågan).Framåt eftermiddagen så gick vi upp till poolområdet och slappade lite där med en drink i handen som ni tydligt ser på bilden nedanför.

Pappa var väldigt nöjd
Mamma läsandes i en av solstolarna

Efter en heldag på stranden trots att vi legat under parasoll hela dagen så blev jag som inte är van med den här solen ganska bränd (hade även 50 i solskyddsfaktor) och dom två stoppen på hemvägen blev snabba. Vi besökte dom 7 kungarna och även en golfbana men vi alla var väldigt trötta och ville nog mest hem och slappa (i alla fall jag). Men dom två äventyrsdagarna blev ändå väldigt lyckade och det har varit jättekul att se lite mera av Hua Hin medan man är här.

  • Maria