Tiden går fort när man har kul

Nu har vi snart varit borta i 6 månader. Det börjar bli jobbigt att fundera över att komma hem igen, när man redan tycker att man är hemma. Att bo i Thailand har verkligen varit en härlig upplevelse, ett minne för livet men nu nalkas slutet på detta äventyr. I onsdags så hade vi  & Wille & Nina ett adjö party för Medicall’are som bor på Smart House Village 2. Vi var ca 15 personer som käkade pizza och umgicks. Eik & Po serverade kalla drycker från deras kiosk och myggljusen gjorde ett ganska bra jobb, fast Helena har klagat nu i 5 dar på alla myggbett som kliar.

Helena lovade att ta bilder och ni ser själva resultatet. Detta är den näst bästa bilden jag hittade.

Tur nog fick jag lite mer bilder från en granne och gäst, tack maggan.

Eik & Po i deras kiosk
Tomtenissarna har hittat till oss,
Här pratas det…
Lite mat avnjutes

När man bor utomlands så umgås man med nya spännande människor som man aldrig hade träffat eller pratat med hemma i Sverige. Det är kul att höra spännande berättelser om hur man kastrerar hundar i Thailand, hopppar fallskärm eller vilken typ av ammunition det finns för kanoner. Ja som ni förstår så blir det helt nya ämnen och man får lära sig en hel del.

Här snackas det kanoner och modellflygplan

På träningsfronten har det hänt lite. Först och främst har jag köpt 5 privatlektioner med personlig tränare i Thai boxning. Det är kanska dyrt med Thaiboxning i Thailand, så 5 lektioner kostar 1.800 baht. Jag har kört 3 gånger och det märks verkligen att jag har slöat i 5 månader och inte kört någon konditionsträning. Efter varje pass är jag helt slut och har druckit minst 3 liter vatten under passet. Min tränare är en äldre gentelman på 64 år, så vi brukar skoja om vår ålder och vem som klarar av mest (ni fattar ju att han är supervältränad).

”Light punch”
Min tränare Porn, jag var tvungen att fråga 2 ggr om jag hade hans namn rätt.
Stel i ryggen…

Jag har haft ont i ryggen av och till nu i 3 år. Det hjälper inte med min Yoga, så jag har börjat gå på fysioterapi efter att Dag, en granne rekommenderade det. Det kostar 1.000 baht per gång och man är där i minst 2 timmar. En av behandlingarna är en sträckbänk där jag får ligga i 20 minuter och en maskin drar ut ryggraden, lite ”kreepy”. Sen blir det massage och styrkeövningar. Jag upplever att jag mår bättre, men man kanske inte ska köra sträckbänkar ihop med Thaiboxning. Men jag måste ju hinna med allt innan jag åker hem.

Nu har äntligen vår enda gäster (borträknat döttrarna) kommit till Hua Hin. Mer om det i nästa blogginlägg.

  • Anders

En kommentar till “Tiden går fort när man har kul”

  1. Hej Helena och Anders
    Av alla inlägg som vi läst förstår vi att ni har det bra.
    Vi vill endast på detta vis önska Er en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!
    Anita och Björn

Kommentarer inaktiverade.