Rotorua

Äntligen skulle vi kika på geotermiska underverk. Efter lite diskussioner så fastnade vi för en vandring i den yngsta geotermiska området i världen – Waimangu Volcanic Valley. Vi gick en hike genom regnskog och längst med rykande landskap. Vi fick se Frying Pan Lake som är en av världens största hot water springs och ett flertal mindre gejsrar och små floder med kokande vatten.


Efter ett par timmar i parken så bar det av tillbaka till motellet för att ladda om inför kvällens aktivitet: Mitai Maori Cultural Experience. Vi fick ta del av den fantastiska Maori kulturen vilket innebar en uppvisning av deras välkända Haka, sång och dans på Maori och en rundtur på deras spirituella och heliga mark. Kvällen avslutades med en buffé med mat som tillagts på traditionellt sätt (kött och potatis som blivit tillagad i timmar över glöd, nedgrävt i marken). Det var en minnesvärd kväll med många lärdomar – visste ni att Maori folket migrerade till Nya Zeeland på 7 kanoter, där en kanot kunde vara lika stor som en halv fotbollsplan? Det var stjärnorna som guidade dem hela vägen hit för 1000 år sedan.

Vår guide för kvällen

I deras heliga källa bubblade det ut hundratusentals liter av färskvatten från deras underjordiska sjö i berget.

Nästa dag (söndag) skjutsade Elin oss till Te Puia för att kika på den 4 största gejser i världen. Elin hade redan sett den så hon hon tog en shoppingrunds istället. Hela Te Puia är ett geotermisk område med den stora gejsern i mitten.

Dagen avslutades med ett bad i varma bassänger.